Första avhandlingen som använder LOREs data är publicerad

Nyhet: 2014-09-24

Jenny de Fine Licht är den första doktoranden vid Göteborgs universitet som disputerat på en avhandling baserad på LOREs datainsamlingar på Medborgarpanelen. Avhandlingen försvarades den 19 september och opponent var dr Benjamin Worthy, Birkbeck, University of London.

Avhandlingen heter "Magic Wand or Pandora´s Box? How transparency in decision making affects public perceptions of legitimacy" och är baserad på dessa fem artiklar:

de Fine Licht, J. 2011. Do We Really Want to Know? The potentially negative effect of transparency in decision making on perceived legitimacy. Scandinavian Political Studies, 34(3): 183-201.

de Fine Licht, J. 2014. How increased transparency affects public trust in healthcare prioritysetting: an experimental approach. Manuscript.

de Fine Licht, J. 2014. Transparency actually: how transparency affects public perceptions of political decision making. European Political Science Review, 6(2): 309-330.

de Fine Licht, J., Naurin, D., Esaiasson, P., and Gilljam, M. 2014. When does transparency generate legitimacy? experimenting on a context-bound relationship. Governance, 27: 111–134.

de Fine Licht, J. 2014. Policy area as a potential moderator of transparency effects: an experiment. Public Administration Review, 74(3): 361-371.

Artikeln publicerades först på: lore.gu.se