Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Undersökningar

Forskningen om opinion och demokrati vid Göteborgs Universitet har anor tillbaka till 1950-talet. Det finns stora mängder redan insamlade data som är ovärderliga för att belysa MOD-gruppens forskningsfrågeställningar.

Men det krävs också nya insatser för att utveckla nya redskap för insamling och analys av data. Inom ramen för MOD-satsningen ansvarar ett opinionslaboratorium (LORE) med datainsamling.

För att kunna genomföra våra datainsamlingar driver LORE ett antal webbpaneler. Den största av dessa är Medborgarpanelen som i nuläget består av omkring 50 000 respondenter runt om i Sverige. Förutom Medborgarpanelen driver LORE även andra paneler; en Politikerpanel och en Journalistpanel.

Syftet med opinionslaboratoriet är att utveckla nya spännande sätt att snabbt kunna sjösätta stora datainsamlingar för att följa demokratiska processer i realtid medan de pågår.

Läs mer om LORE här:

 

Forskningsledare LORE

 

 

 


 

 

Johan Martinsson

031-786 5148

johan.martinsson(@)pol.gu.se

Sidansvarig: Lena Wängnerud|Sidan uppdaterades: 2014-10-29
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?