Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Forskning

Göteborgs universitet tog under 2009 beslut om en rad strategiska satsningar. En av dessa satsningar, MOD, rör forskning om opinioner och demokrati. Syftet är att bygga upp en multidisciplinär forskningsmiljö som integrerar forskning kring människors attityder och värderingar, politiska processer samt faktiska beteenden. Läs mer om hur det började i MOD-planen.

Målet för styrkeområdet är att främja multidisciplinär forskning om opinioners betydelse för hållbar demokratisk utveckling. Har opinioner någon betydelse alls, i så fall på vilket sätt?

Huvudidén bakom MOD-satsningen är att utveckla och använda nya metoder för att genomföra omfattande datainsamlingar i realtid medan demokratiska processer äger rum. Därför fokuserar vi på att närstudera händelser och skeenden när den moderna representativa demokratin ställs inför stora utmaningar. Det kan handla om politiska protester, skandaler eller kriser.

Forskningen är indelad efter fyra teman:

Responsivitet och hållbar demokrati
Välfärdsstaten och hållbar demokrati
Miljö och hållbar demokrati
Kriskommunikation och hållbar demokrati 

Sidansvarig: Lena Wängnerud|Sidan uppdaterades: 2013-09-02
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?